Keuken werkbladen

Wij maken bovenbladen op speciale bestelling. Deze bestaan uit laminaat, hout of steen. De offertes worden individueel besproken met de klant.

Laminaat

Basismateriaal voor de productie van meubelen.

Voordelen (alle beschreven kenmerken zijn van toepassing op het werkoppervlak van de werkbladen):

  • bestand tegen hogere temperaturen – maakt het mogelijk een pan met kokend water rechtstreeks op het werkblad te plaatsen, met uitzondering van waterkokers en metalen potten, alsmede braadpannen met een bodem van één of meer lagen, waarvoor isolerende onderleggers moeten worden gebruikt
  • UV-bestendig – ze verkleuren niet bij blootstelling aan daglicht
  • bestand tegen waterdamp – de damp dringt niet in het werkblad door en veroorzaakt geen delaminatie ervan – dit heeft betrekking op het werkoppervlak van het werkblad; indien huishoudelijke apparaten onder het werkblad worden geïnstalleerd, moet de onderkant extra en doeltreffend worden beschermd
  • bestendigheid tegen reinigingsmiddelen – huishoudelijke, delicate reinigingsmiddelen (bijv. afwasmiddel) schuren niet en beschadigen het laminaat niet
  • bestand tegen melk, thee, koffie, sappen, rode wijn, azijn en inkt – deze vloeistoffen trekken niet in het laminaatoppervlak en vormen geen permanente vlekken
  • weerstand tegen krassen, deuken en schuren – laminaten (CPL en HPL) – huishoudelijk werk is toegestaan, echter zonder snijden, slijpen en slaan met zowel botte als scherpe gereedschappen
  • antibacteriële coating
  • breed scala aan kleuren (eenkleurig, steen, houtachtig en decoratief)

Voor het onderhoud van laminaatwerkbladen wordt een zachte, droge of vochtige doek aanbevolen. Groter vuil kan worden verwijderd met een oplossing van afwasmiddel. Vervolgens met een vochtige doek afkuisen en droogwrijven. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen (bijv. oplosmiddelen) of poetsmiddelen.

Hout

Is een tijdloze grondstof. Werkbladen van hout passen perfect in traditionele interieurs als in moderne ruimtes en brengen natuurlijke schoonheid en warmte in de kamer.

Houtsoorten zoals eik, beuk en es worden gekenmerkt door hoge technische parameters en hebben tegelijkertijd een decoratieve, natuurlijke kleur.

Houten werkbladen moeten goed worden geïmpregneerd – hierdoor krijgen ze extra weerstand tegen vocht en mechanische schade.

Impregneermethodes:

  • vernissen – beschermt tegen het indringen van vuil en het binnendringen van vocht, maar het oppervlak moet beschermd worden tegen krassen, b.v. door een mes
  • oliën – beschermt het oppervlak tegen vocht en met olie behandeld hout kan gemakkelijk plaatselijk worden gerenoveerd; er zijn ook kleuroliën die het hout een kleur naar keuze kunnen geven.

Houten werkbladen moeten dagelijks worden schoongemaakt door te kuisen met een lichte vochtige doek; groter vuil moet worden verwijderd met een speciaal voor dit materiaal ontworpen product en de impregneermethode.

Graniet

Een van de hardste natuurstenen. Compacte, harde steen die bestand is tegen krassen, zuren en hitte. Ruime keuze aan kleuren en texturen (zwart, bruin, groen, rood, beige, goud, roze, grijs, wit). Natuurstenen aanrechtbladen moeten worden geïmpregneerd, waardoor het materiaal volledig wordt beschermd tegen organische of olievlekken. Voor de dagelijkse verzorging moeten speciale producten worden gebruikt.

Conglomeraat

Een composiet met de kenmerken van steen, dat voor 95% bestaat uit natuurlijk kwarts, de resterende 5% zijn gekleurde pigmenten en harsen. Dankzij de structuur is er geen extra onderhoud nodig.

Kwarts sinter

Werkblad dat ontstaat bij het sinteren van aggregaten. Deze bestaat uitsluitend uit natuurlijke bestanddelen (leisteenklei, granietrotsen en keramische pigmenten). Kwarts sinter stoot geen stoffen uit in het milieu en kan na vervanging gerecycleerd worden voor andere toepassingen. Vereist geen onderhoud en is zeer gemakkelijk schoon te houden. Zeer brede waaier aan kleuren.